Tags

, ,

Henning WehnerOm få uger skal vi sikkert igen opleve en kvik journalist, der i TV laver et lille indslag med årets konfirmander og herunder stiller dem det skarpsindige spørgsmål: hvorfor vil du konfirmeres? Og svaret er til at forudse: mange vil sikkert leve op til alle vore fordomme og sige, at det afgørende da var gaverne – ikke mindst pengene.
For nogle år siden blev konfirmanderne et sted ramt af en meget smitsom sygdom få dage før den store fest. De fik høj feber og var nødt til at gå i seng i stort tal. Det så ud til at mange kom til at fejre dagen hjemme i sengen.
Præsten tog rundt i hjemmene og besøgte de hårdt ramte unge. Overalt så han tydelige tegn på, at alt var gjort klar til festen. Der stod gaver i flot papir, der var købt både mad og drikke, og der hang festtøj parat. De unge ville altså få en fest med gaver og alt det, der hører en konfirmation til. Det eneste, de ikke fik, var den ene time henne i kirken. Og alligevel var alle konfirmanderne særdeles kede af det og meget bekymrede for, om de nu kunne nå at blive friske til selve dagen.
Det vil sige, at selv om de fik både fest og gaver – penge og nyt tøj – så manglede der tydeligvis noget afgørende – nemlig højtideligheden i kirken.
Som et ungt menneske på 14 år kan det være meget svært at sætte ord på, hvad der lige er grunden til, at man vil konfirmeres. Men altså noget med kirke – gudstjeneste og højtidelighed som et vigtigt element – og det er da ikke så dårligt tænkt!
HENNING WEHNER

Reklamer