Tags

, , ,

erik holmgaardI Danmark har vi regler om tålt ophold. Men kan man være på ’tålt ophold’ hos Gud?
’Tålt ophold’ lyder ikke rart. Det er, hvis man får afslag på asyl, fordi man vurderes at være til fare for Danmarks sikkerhed eller har begået en meget alvorlig forbrydelse. Danmark må så ikke sende dem til et land, hvor de risikerer dødsstraf eller tortur. De kan få ’tålt ophold’.
Der er himmelvid forskel på at ’have hjemme’ – og så på ’tålt ophold’. Det er et ophold, hvor man er udholdt, ikke afholdt.
Ind i mellem får jeg indtryk af, at nogen lever som om, at i forhold til Gud og kirken, så er de på ’tålt ophold’ – at man kun lige akkurat får lov til at være inden for døren. Hvis vi som kirke er med til at give nogen den fornemmelse, så har vi noget at bede både Gud og mennesker om tilgivelse for. Vi skal være med til at afspejle, at Gud – uanset din og min fortid – aldrig tager nogen ind i sit rige på tålt ophold.
Guds rige kan man kun tilhøre som barn og som borger. Derfor skriver Paulus om de kristne: ”Så er I da ikke længere fremmede og udlændinge. I er de helliges medborgere og hører til Guds husstand.” (Efeserbrevet 2,19).
Erik Holmgaard, sognepræst, Gl. Haderslev Kirke

Reklamer