Tags

, , ,

Sognepræst Kirsten MünsterEr Folkekirken kedelig ..

Hjemmeblind er noget, vi alle sammen umærkeligt kan blive. Uden at man bemærker det, kan man tabe syn og sans for det gode, som omgiver en i det daglige. Så synes man, livet er meget bedre og sjovere ovre hos naboen. Mens det derhjemme er surt og kedeligt.

Hjemmeblind kan man blive i forhold til sin familie – men også forhold til andre af livets relationer. Som f.eks. sit religiøse tilhørsforhold. Så synes man måske, Folkekirken er trist og tam og det er meget sjovere andre steder. Når man så rejser på ferie sydpå og besøger en katolsk eller ortodoks kirke, bliver man betaget af farverne og folkelivet – og synes, at det derhjemme fuldstændig blegner. Eller endnu bedre besøger et tempel i Østen. Eller en anden kirke med en masse gang i. Så kan man synes, Folkekirken er kedelig, og at det er meget bedre hos de andre.

ØV-stemning
Folkekirken er vældig til debat for tiden med kirkelukninger, dalende medlemstal og vielse af homoseksuelle. Der kan godt brede sig en øv-stemning af, at folkekirken er gammeldags og kedelig. Gider vi overhovedet være medlemmer? Lad os hellere få noget nyt på banen.
Folkekirken skal bestemt følge med tidens udfordringer. Men i iver efter at forandre og tilpasse skal vi ikke være hjemmeblinde, så vi kaster vrag på alt det gode, folkekirken giver os:
• At vi har smukke kirkehuse, vi kan træde ind i og give sjælen et pusterum.
• At vi kan høre fortællingen om Gud og hans søn, og hvordan Gud elsker sine menneskebørn.
• At vi i kirken hører, at livet har en værdi, som rækker ud over kroner og ører.
• At kirken er til rådighed med medvandring og hjælp i både livets mørke og lykkelige stunder.

Er du hjemmeblind? Det er fint med kritisk sans, også over for vores religiøse traditioner. Men lad ikke en øv-stemning sætte sig på vores forhold til Folkekirken, så vi bliver blinde for at det gode og smukke, den beriger os med.
Kirsten Münster

Reklamer