Tags

, , ,

Henning WehnerFor en del mennesker er det et stort savn, at de ikke har nogen at tale med i dagligdagen. De bor måske alene – eller føler sig isoleret trods mennesker omkring dem – eller er afskåret fra andre mennesker pga. et handikap eller sygdom. Nogle mennesker har så svært ved at være sammen med andre, at de vælger ensomheden og trives alligevel ikke i den selvvalgte isolation.

For alle de mennesker og for dem, der blot trænger til en, der vil lytte til dem, er der hjælp at hente i Sct. Nicolai Tjenesten. Det er en telefontjeneste på Folkekirkens grund. Hver aften mellem klokken 20 og 02 er der åben på tlf. 70 120 110, hvor mennesker sidder parat til at lytte og tale.
Vagterne er ikke eksperter eller fagfolk, men først og fremmest medmennesker, der har tid og lyst til at lytte. At tjenesten er udsprunget af Folkekirken betyder ikke, at der er en særlig religiøs dagsorden for samtalerne. Nej, her kan man henvende sig med alt – med livets store og svære spørgsmål – og med dagligdagens små oplevelser, som man trænger til at dele med et andet menneske.
Et helt afgørende vilkår for samtalerne i Sct. Nicolaj Tjenesten er tavshedspligten, der betyder, at der ikke spørges efter navn eller CPR nr., og at der ikke føres nogen form for journal. Både den, der ringer op, og medarbejderen i den anden ende er anonyme, så man trygt kan åbne – også for emner, som det kan være svært at dele med andre.
Sognepræst Henning Wehner
Sct. Nicolai Tjenesten: Åben på tlf. 70 120 110 kl.20-02 hver dag.