Tags

, , ,

pmlEn mand opdagede en helt særlig butik, der lå tilbagetrukket i en lille sidegade. Ekspedienterne var klædt som engle og på reolen bag dem stod alt hvad de solgte. Det vil sige de solgte det ikke, for det kostede ikke noget.
Manden tænkte lidt og gik hen til den nærmeste engle-ekspedient. Hvad vil du gerne have? Spurgte englen. Manden sagde: Jo! Jeg vil gerne have fred på jorden, al sult og fattigdom skal forsvinde og… Stop! Stop!, sagde englen. Du skal lige forstå, at det vi giver her er frøene til alt det du ønsker. Det endelige resultat, det må du selv fremelske!
De gode ting i livet, er ikke noget vi bare uden videre får givet. De gode ting, er noget vi må arbejde på, det gode må vi fremelske. Der er ingen, der vinder ”et godt liv” i lotto! Det gode liv må vi arbejde på, det må vi elske frem, ligesom urterne i haven eller altankassen kræver omsorg.
Urterne skal vandes og luges for at vi kan få frisk persille, eller hvad det nu er vi avler. Vi kan sige ja, og vi kan sige nej, til det gode i livet. Ofte er det måske ikke så afgørende, hvad vi siger. Det har langt større betydning, hvad vi gør.
Lever vi og ser vi os selv i den sammenhæng, der fører til liv? Lever vi i ”livets ja” eller lukker vi øjnene for de muligheder livet byder os af fred, frihed, fællesskab og glæde?
Gud siger ja til dig! Gud vil godt bøvle med dig! Livets ja, er at tro på, at det er rigtigt. Det er at tro på, at Gud er favnende og imødekommende kærlighed, der gælder alle – uden begrænsning! At Gud giver os livet i den sammenhæng, der rummer fred, frihed, fællesskab og glæde! Frøene deles ud i kirkerne på søndag, ja, hver søndag!
Poul Martin Langdahl, Hoptrup kirke

Reklamer