Tags

, , ,

Kim EriksenHvis man har et klart svar på det, har man sikkert ikke forstået spørgsmålet. Og ikke taget sit liv og sin opgave som menneske alvorlig. Hvis man derimod er i tvivl om svaret, har man givet det bedste svar, et menneske kan. For i resten af sit liv at prøve på at finde et svar.
Man skulle vel egentlig tro, at Gud om nogen kender svaret, som ophavsmanden til livet og som den der har skabt mennesket – endda i sit eget billede. Men mennesket tog sig den frihed at blande sig og det med et ønske om at forme svaret selv.
For at forstå kristendommen skal man kunne sammenholde to ting, der er helt forskellige og dog i grunden det samme. Tænk på fænomenet lys. I et perspektiv er det en lys bølge. I et andet perspektiv en lys partikel. Jesus Kristus er sand Gud og sandt menneske. Og sandt menneske kan man kun være, hvis man har taget skridtet fuldt ud og er blevet menneske. Med al den sårbarhed og smerte, længsel og kærlighed som følger mennesket dag og nat. Og måske var svaret for Jesus ikke givet på forhånd, men blev til i og med de mennesker han mødt og den verden han havnede i. Et svar hvor ud fra han kunne hjælpe mennesker til et svar og bringe dem hjem. Frelse dem. Frelse os. Som Joan Osborne synger:
What if God was one of us?
Just a slob like one of us
Just a stranger on the bus
Trying to make his way home
Så du forestillingen Ørkenbrevet i Hertug Hans Kirke ved du, hvorfor jeg skriver, som jeg gør. Og bliver der en senere mulighed så gå for alt i verden ikke glip af en enestående chance. Stor tak til Ole Sørensen.
Provst og sognepræst Kim Eriksen

Reklamer