Tags

, , ,

pmlEn kirke var ved at få restaureret sit indgangsparti, og mens arbejdet stod på var halvdelen af indgangen blokeret af et stort stillads. Stilladset var sådan et, som bruges mange steder, og et skilt fra det sidste sted stilladset havde stået var fulgt med. Så ved kirkens indgang stod med store fede typer: ”Advarsel! Fare! Indgang kun på eget ansvar!”
Det er jo ikke lige det budskab, der plejer at stå ved en kirkedør. Måske tænker de fleste, at netop i kirker er der altid fred og ro. Der kan man være i sikkerhed, udenfor enhver fare. Det er selvfølgelig rigtigt, at der hviler en hellig fred i kirker. Kirkens rum er et frirum. Der har alle mennesker helle, der er man urørlig for al verdens magt. Det er nok de færreste i dagens Danmark, der føler sig truet på livet. Vi mangler ikke noget. Vi sulter ikke. Vi har det brød og de fornødenheder vi har brug for.
Alligevel kan det være farligt at gå i kirke! Den alvorlige fare, der kan ramme os, når vi går i kirke, er den fare, at vi kan ske at begynde at stille spørgsmål til vores liv. Hvad er egentlig det vigtigste i dit liv? Budskabet, der lyder i kirken kan gøre, at vi kan få ændret vores syn på livet og på hinanden! Det sker, at vi får øje for, at der er andre værdier i vores liv, end alt det vi kan købe. Derfor er det virkeligt farligt at gå i kirke! Sådan er det fordi, der er andre livsnødvendige fornødenheder end brød, mad, tøj og alt hvad vi ellers har brug for.
Det er livsnødvendigt, at vi også har fællesskaber, mening og kærlighed i livet, ellers bliver livet ligegyldigt og tomt. Sådan et budskab er der måske ikke ret meget prestige i, men samtidig er det meningen og kærligheden i dit liv, der giver dig et frirum, en helle, for al verdens stress og jag. Måske ved vi det godt inderst inde, men i stedet bliver vi alle ved med at stræbe efter prestige og X-faktor. Er det ikke ofte det modsatte, vi i virkeligheden har brug for? Al vores prestige dræber kærligheden! X-faktor dræber kærligheden! Sådan er det, og det er måske OK? Eller hva’? Uanset hvad så gælder det ved kirkens dør, ligesom overalt: ”Advarsel! Fare! Indgang kun på eget ansvar!” Så pas på, næste gang du går i kirke!

Sognepræst Poul Martin Langdahl

Reklamer