Tags

, ,

Sognepræst Kirsten MünsterTirsdag d. 13. november er der menighedsrådsvalg i Danmark. I de fleste sogne er de nye menighedsråd sammensat på forhånd, fordi kun én liste er repræsenteret, eller listerne er blevet enige om fordelingen. Men i nogle sogne skal der altså være valg, bl.a. i Haderslev Domsogn og i Hoptrup.

Hvad er kirken? Det spørger jeg konfirmanderne om. De nævner kirkebygningen og dens inventar. Så fisker jeg et spejl op af tasken. Værsgo og kig! Kirke – det er dig og mig. ”Vi er Guds hus og kirke nu, bygget af levende stene”, som vi synger i en salme.
Vores gamle kirkebygninger holder vi meget af og passer på – men de er ikke det vigtigste ved kirken. Det vigtigste er menneskene i kirkens fællesskab. Alle som er døbte og medlemmer, og her i Haderslev er det uden videre 80 % af os. Det er i os, troen og håbet og kærligheden gerne skal tage form, så kristendom bliver til dagligt liv mellem os.

Kirken er dig og mig. Det har vi fornem mulighed for at udtrykke ved menighedsrådsvalget. Her kan vi med vores stemmeret afgøre, hvordan vores lokale kirke skal udvikle sig, og hvem der skal stå bag roret.
Til alle folkekirkemedlemmer: benyt jer af den mulighed for indflydelse. For at fremme bestemte holdninger i rådet. Eller for at give jeres opbakning til det nye råd, så de valgte føler, at de sidder på et solidt folkeligt mandat. Eller bare for at udtrykke jeres glæde over at være kirkemedlemmer.

I kan læse mere om valget og om lister og kandidater på sognets hjemmeside http://www.hado.dk. Vel mødt tirsdag d. 13. november.

Sognepræst Kirsten Münster

Reklamer