Tags

, , ,

Sognepræst Kirsten MünsterVi siger, at man ikke kan købe lykken for penge. Men det passer ikke. Man kan købe sig til lykke – hvis man vel at mærke bruger sine penge rigtigt.

Hvad ville du gøre, hvis du vandt i lotto? Måske har du drømt om at købe en Ferrari, tage på jordomrejse eller indfri din gæld? Forskning viser, at de fleste mennesker, der vinder den store gevinst, bliver asociale og ulykkelige. Men det skyldes måske, de bruger pengene forkert?

En amerikansk forsker har lavet nogle tankevækkende forsøg. Unge studerende fik et pengebeløb. Nogle fik 5 dollar og andre fik 20. Halvdelen af deltagerne fik at vide, at de skulle bruge pengene på sig selv, mens de øvrige fik besked på at bruge pengene på andre. Forsøgspersonerne blev testet på en lykke-skala før og efter forsøget. De, som havde købt ting til sig selv, blev hverken mere eller mindre glade, mens de, der havde brugt pengene på andre, klart var mere lykkelige. Det var uden betydning, hvor stort et beløb, man havde brugt. Købte man kaffe til sig selv, havde det ingen effekt. Købte man kaffe til en anden, blev man mere lykkelig.

Man behøver altså ikke hverken tage på den store jordomrejse eller at redde hele verden, for at opleve glæde. Når man køber julegaver til sine nærmeste, er det også forbundet med lykke. Uanset om det er dyre mærkevarer eller ej.
Lykken og det at gøre godt mod andre er altså tæt forbundet. Det er der rig lejlighed til at opleve i den forestående julefejring. Og husk så, at der ikke er en giver uden en modtager. Så hvis du vil fremme andres lykke, skal du selv kunne modtage.

Sognepræst Kirsten Münster

Reklamer