Tags

, , , ,

Kim EriksenVi er aldrig uden håb. En formiddagstur på ”Himmelbjerget” giver overblik og kræfter.
Man kan komme til Himmelbjerget fra mange sider. Man kan sejle fra Silkeborg via Julsø og så bestige bjerget fra søsiden. Det er den tunge vej. Man kan også komme kørende i bil og af den vej komme så tæt på, at det er smal sag at gå til toppen. Sammenlignet med de franske alper er højden selvfølgelig beskeden. Men udsigten fejler ingenting. Og frem for alt er navnet en tanke værd. Også selv om tårnet snyder og ikke er noget kirketårn.
For de rigtige kirketårne findes overalt i landskabet og oftest på det højeste punkt i sognet. For mennesker har til alle tider længtes efter at komme op og få overblik. Og en søndag formiddags tur på HIMMELBJERGET er en chance for at få overblik over sit liv. En chance for at få fornyet sine kræfter, fordi man hører, at den byrde man slæbte med sig er taget af ens skuldre. Og alle på bjerget bliver velsignet af lyset fra himlen der hvælver sig højt over os alle. Og det giver livsmod og håb. Og det er det kirken og dens gudstjeneste er til for.
I kristendommen står håbet højt på dagsordenen. Men er det ikke en hån mod den der sidder med sorg eller er syg eller ramt af anden modgang?
Uanset hvilke vilkår, vi har, så har vi alle brug for igen og igen at få fortalt, at vi i vores dåb er genfødt til et levende håb ved Jesu Kristi opstandelse fra de døde. Det betyder, at vi kan gå igennem vanskelige tider, for vi er aldrig uden håb.
Kim Eriksen
domprovst

Reklamer