ImageNu er det tid til at tænke på indkøb til påskefrokost og planlægge påskeferie. Tilbudsaviserne bugner med billige tilbud på varer, som vi slet ikke kan undvære, hvis vi skal have en rigtig god påske. Og rejsebureauerne lokker med gode tilbud til lige at komme væk fra racet nogle dage. Jo – påske spiller bestemt en rolle i dagens Danmark!

Men hvad er det egentligt vi fejrer og holder fri for? Hvad er det der påske for noget?

Det er en af årets største fester i kirken – hvis ikke den største.

Her fejrer vi over flere dage, at Gud ikke kunne lade mennesker sejle deres egen sø, men måtte gribe ind af kærlighed til hver enkelt af os.

Det handler om opstandelse, og det har med død at gøre. Men står man midt i livet, så skænker man ikke døden mange tanker, så hvad har det med mit liv at gøre?

Jo – meget! Fordi det ikke bare drejer sig om den dag, et mennesker stopper med at trække vejret. Det drejer sig om os – der heldigvis endnu trækker vejret og ser frem til i morgen.

Påske er festen for det utænkelige – nemlig at alt det, vi forspildte og dem, vi svigtede, ikke skal blive til en tyngende byrde, der gør os modløse og segnefærdige. Det handler om at vinde livet på ny. At få nye livsmuligheder. At se et forhold til et andet menneske blomstre op igen – selvom man frygtede, at den relation var ødelagt for altid.

Det handler om, at der altid er endnu en mulighed – hvis man tror på tilgivelsens kraft – både der, hvor vi selv er ofre og der, hvor vi er årsag til skaden.

Påske betyder liv i alt det døde. Og dermed er det et helt afgørende budskab i ethvert menneskes liv, fordi vi ikke undgår at lægge noget øde bag os.

Påske betyder liv på ny – og det er nok værd at fejre.

Glædelig påske!

Henning Wehner

Sognepræst i Haderslev Domsogn

Reklamer