Tags

, , , ,

Domprovst Kim Eriksen
Det kan skyldes et rygte om, at domkirken fra sommerferiens slutning skal lukkes i den vestlige ende på grund af den kommende renovering af orglet og kalkning af vestgavlen. Så må bruden føres ind af en mere snirklet og ydmyg vej.
Det er dog næppe forklaringen. Og vi har en stor bekymring.
Vi er bekymret for, at det at blive viet i en kirke er endt med at være forbundet med det helt store setup. Det store skrud. De mange gæster. Det dyre, dyre koncept. Det må folk gerne sætte i værk. Men det kan også være på en helt anden måde. En hverdags formiddag. Den nære familie og de nære venner. Det tøj fra skabet man ville tage på, hvis vielsen var henlagt til rådhuset.
På rådhuset bliver man skam godt gift. Men nogle af vielserne kunne vi godt tænke os tilbage til kirken. Men fuld respekt naturligvis hvis det alt sammen er udtryk for et reelt fravalg af kirken. Men det er dybt beklageligt, hvis alle er hyldet i den opfattelse, at et kirkebryllup kræver alt for meget.
Noget kræver det dog: At man gerne vil have sit liv med sin ægtefælle spejlet i Guds løfter om tilgivelse og nåde – hans kærlighed og velsignelse.
Tænk over det, hvis du skal giftes.
Er kirken misundelig på rådhuset – vel er vi så!
Kim Eriksen – domprovst

Reklamer