pmlEngang ved et loppemarked stod en mand og solgte musikinstrumenter. En gammel mand kom hen og så på instrumenterne, han kiggede længe på en meget ramponeret violin. Alle kunne se, at hvis der skulle spilles på den violin igen, så skulle den repareres og der skulle bruges meget energi og opmærksomhed på den. Ham, der havde boden med musikinstrumenterne sagde: Du kan få den for 200 kr. Den gamle mand stod længe og var helt tavs og kiggede undersøgende på violinen. Så sagde han: Jeg vil give dig 200.000 kr. for den! For ved du hvad, jeg har fundet Stravinsky mærket i den, og det gør den uvurderlig, også selvom den er ramponeret og har set bedre dage.
Der er mærker, der gør, at ting har en overraskende værdi. For tiden er det blevet utroligt populært at blive tatoveret, man lader sig mærke, måske med mærker, der symboliserer de ting, som har stor betydning for én. Som kristne er vi alle mærket, ikke med tatoveringer, derimod med et usynligt mærke. I dåben tegnes troens mærke på os, ikke fordi vi præsterer en særlig tro, men fordi Gud tror på dig! I dåben tegnes korsets tegn for dit ansigt og for dit bryst, til et vidnesbyrd om, at du tilhører den korsfæstede og opstandne Herre, Jesus Kristus!
Sådan sætter Gud i dåben sit ”Stravinsky” mærke på dig, i form af et kors, som udtryk for, at han tror på dig. Som et udtryk for, at du er uvurderlig for ham og du er favnet af Guds evige kærlighed.
Sådan er det med troen, den er ikke vores præstation. Troen er ligesom et mærke, der gives os og sættes på os. Det vi præsterer, er at sige ”Ja, tak!” til, at Gud tror på os. ”Ja, tak!” til at bliver set af Gud, som en uvurderlig skat. ”Ja, tak!” til altid at være favnet af Guds overstrømmende barmhjertighed og kærlighed.
Det er i bund og grund budskabet om, at Gud altid giver os en vej ud af vores fortabthed. Livet spirer og bliver nyt i Guds barmhjertighed og kærlighed. Livet er måske det samme, men i lyset af ”troens mærke”, i lyset af Guds barmhjertighed bliver livet smukt og uvurderligt.

Poul Martin Langdahl, sognepræst i Hoptrup

Reklamer